Att måla med garn

I denna femdagars kurs får du lära dig hantverket tuftning. Du får lära dig att spänna väven, sköta maskinerna, göra färgprover och blanda nyanser med olika ullgarner. Du gör din egen idéskiss som du sedan överför till duken och tuftar till ett färdigt konstverk för väggen eller golvet.

Uttrycket påminner om en ryamatta med en lugg, men att tufta är snabbare än att knyta en ryamatta. Man använder en maskin som ser ut som en korsning mellan borrmaskin och symaskin. Den skjuter in garnet i en väv och bildar rader av stygn. Metoden är direkt och snabb. Kursen är fem dagar för att du ska få tillfälle att repetera och prova på olika moment flera gånger.

Det behövs inga förkunskaper för att vara med. Efter att du gått en kurs på Kinnekulletuftakademi kan du senare hyra hela ateljén för självständigt arbete.

Kursdatum 2022
4-8 juli Sommarkurs
tuftning v 27,
8-12 augusti Sommarkurs tuftning v 32,
12-16 oktober Höstkurs i tuftning v 41

Var: Kinnekulle Tuftakademi Atelje, Trolmen Västergötland
Hur: 5 dagar 10-17.30, Max 6 pers
Pris: Kursavgift: 6 950:- (inkluderar medlemskap i föreningen)
I priset ingår: fika, alla förbrukningsmaterial förutom garn.
I kursen ingår ej: boende och lunch, kostnad för garn tillkommer.

Kursledare: Tina Frausin
tina.frausin@kinnekulletuftakademi.se 0709-261614

Swisha din anmälningsavgift 1 000 kronor till 070-926 16 14 för att säkra din plats och fyll också i anmälan nedan. Det går också bra att sätta in anmälningsavgiften på Bankgiro 259-3465 i SEB, glöm inte ange ditt namn.

Anmäl dig här >

När anmälningsavgiften är betald anses du som anmäld. Vi skickar ett kvitto på e-post när betalningen kommit in. Anmälningsavgiften är en delbetalning av kursavgiften. Anmälan är bindande, avbokar du senare än 30 dagar innan kursen återbetalas ej anmälningsavgiften. Vid sjukdom krävs läkarintyg.

BOKNINGSVILLKOR

(Vi reserverar oss för eventuella ändringar angående kurserna.)

Växtfärgningskurs

Vi färgar ullgarn med färgämnen från naturen. Vi går tillsammans igenom hela färgningsprocessen, med förarbete, olika betningar och färgar garn i alla regnbågens färger med bland annat lök, koschenill, indigo, krapp och bresilja. På slutet experimenterar vi med efterbad och överfärgningar som kan ge spännande färgresultat.

Efter avslutad kurs kommer du att ha ”körkort i växtfärgning”, dvs ha tillräckliga grundkunskaper för att fortsätta färga på egen hand.

När: 22-25 augusti 2022
Var: Kinnekulle Tuftakademi Atelje, Trolmen Västergötland
Pris: 3 800 kronor. Max 10 deltagare/kurs.
Vid avbokning senare än 5 dagar innan kursstart debiteras halva kursavgiften.

Anmälningsavgift på 1 000 kronor betalas in för att säkra din plats.
Anmälan är bindande, avbokar du senare än 30 dagar innan kursen återbetalas ej anmälningsavgiften. Vid sjukdom krävs läkarintyg.
Vi kommer mestadels vara utomhus och följer rådande restriktioner.

Kursledare: Anna Bauer, textilkonstnär och Eva Zethraeus, keramiker.

I priset ingår: Inkl färgämnen och mineraler och fika.
Garn finns att köpa på plats till självkostnadspris.
I kursen ingår ej: boende och lunch.

Anmäl dig här >

BOKNINGSVILLKOR