Kvinnor visar tuftade arbeten efter en grundkurs i tuftning

Tuftning, fördjupning – 4 dagar

Detta är en kurs för dig som vill lära dig tekniken ordentligt och hinna med att tufta lite mer. I denna fyradagars kurs i tuftning får du grundlig genomgång av hantverket och hinner med att tufta mer detaljerade motiv.
Det behövs inga förkunskaper för att vara med. Har du tuftat förr så häng med i gemenskapen och få tillgång till ramar och all utrustning.

Du får lära dig att sköta maskinerna, garnberedning, förbereda din tuftduk och göra färgprover. Du gör din egen idéskiss och vi går igenom olika sätt att föra över motiv till tuftduken. Alla har var sin elektrisk tuftpistol och arbetar på egen ram med arbetsyta ca 70 x 80 cm. Maskinerna har en lugghöjd på mellan 4 – 40 mm. Kursen avslutas med att vi limmar och klipper och friserar arbetena. För att hålla en hög kvalitet finns endast plats för ett begränsat antal deltagare på kurserna, max 6 personer.

Allt material till ett arbete utom garn ingår i kursavgiften. Räkna med ca 1-1,2 kg garn för att fylla en duk. Vi kommer att besöka ett spinneri i närheten där du kan köpa garn. Hinner du med att tufta mer än ett arbete finns tuftduk och lim att köpa till. 

Efter avslutad kurs har du kunskaper så att du kan arbeta vidare självständigt. Det går att hyra in sig i ateljén. Kinnekulle Tuftakademi ligger i en naturskön och kreativ miljö där många konstnärer är verksamma, mitt i ett naturreservat.

Var: Kinnekulle Tuftakademi Atelje, Trolmen Västergötland
Hur: 4 dagar 10-17.30, Max 6 pers
Pris: Kursavgift: 6 950 kronor
I priset ingår: fika, alla förbrukningsmaterial till ett arbete förutom garn.

Boende och mat ingår inte i kursavgiften – det får du ordna själv
Här finns förslag på boenden.

Kursledare: Tina Frausin
tina.frausin@kinnekulletuftakademi.se 0709-26 16 14
Ateljéhund: Emil. Alltid närvarande på kurserna.

Så här anmäler du dig

För att anmäla dig till kursen betalar du in anmälningsavgiften på 1 000 kronor. Swisha 1 000 kronor till 070-926 16 14 eller betala in på Bankgiro 259-3465 i SEB, glöm inte ange ditt namn.

Fyll även i anmälningsblanketten genom att klicka på knappen nedanför

Din anmälan är bindande och anmälningsavgiften på 1000:- återbetalas ej då den är vår hanteringskostnad. Avbokar du senare än 30 dagar innan kursen återbetalas ej kursavgiften. Vid sjukdom krävs läkarintyg.

BOKNINGSVILLKOR

(Vi reserverar oss för eventuella ändringar angående kurserna)