Kinnekulle är ett kalkstensberg vid Vänerns södra kust i Västergötland. Kalkstensberg ger upphov en rik och varierad flora. Lummiga lövskogar, murriga barrskogar, hagmarker med jätteekar, blomrika betesmarker och klippiga stränder. Kinnekulle har kallats nyligen utsetts till en av Sveriges vackraste platser av tidningen Sveriges Natur men redan Carl Von Linné uppmärksammade Kinnekulle och kallade det ”en plats bland de märkvärdigaste i riket”.

Kommunikation: Trolmens tågstation ligger 500 meter från ateljén och har anknytning till både Stockholm och Göteborg. I väntkuren finns Sveriges minsta bibliotek som öppnar varje sommar mellan hägg och syrén.

Konstnär och hund i väntstugan på Trolmens tågstation.
Tina Frausin och Ateljéhunden Alfred möter gärna upp på Trolmens tågstation.

Affär: I Hällekis cirka åtta kilometer bort ligger Coop, en välsorterad  mataffär med postutlämning. Det finns cykel att låna.

Fik: Det finns flera trevliga serveringar, fik och restauranger på Kinnekulle. Närmast så ligger Hällekis Säteris café med trädgård, utställningar och gallerier. Café på Klostret vid Blomberg bjuder på fantastiskt hembakt bröd, gott fika med enklare maträtter. Hjulets Café är också ett bra café som serverar goda smörgåstårtor och enklare maträtter.

Restaurang: Kinnekullegården är en bra restaurang med buffé och vidunderlig utsikt.

Övernattningsmöjligheter vid kurstillfällena: Det finns flera utmärkta övernattningsmöjligheter  i närheten av Kinnekulle Tuftakademi. Både vandrarhem och B&B. Mer boendetips via denna länk.

Vandringsled: Kinnekulle Tuftakademi ligger ett stenkast från några av Kinnekulles vackraste vandringsleder och Munkängarna.

Bad: På Kinnekulle kan du bada vid klippor och stenstränder lite överallt. Vill du ha sandstrand kan du åka till Hällekis camping som har  en barnvänlig sandstrand.