Kinnekulle Tuftakademi en plats för textilt skapande – tuftning, kursverksamhet, en arbetsplats för konstnärer och säte för föreningen Kinnekulle Tuftakademi. Mitt under pandemiåret 2020 sjösattes idén om en tuftakademi på landsbygden, på det blommande berget Kinnekulle med plats för kreativitet och arbetsro i en naturskön och unik miljö.

Följande har stöttat projektet Kinnekulle Tuftakademi:

LEADER NORDVÄSTRA SKARABORG

Har bidragit till inköp av en tryckluftsdriven Hoffmann tuftutrustning, ett arbetsbord/podie och skyltar. Samt installationen av ett tryckluftssystem och utförandet av olika snickeriarbeten som till exempel bygge av tuftramar, förvaringslösningar och ett kompressorhus. Leader Nordvästra Skaraborg har även gjort det möjligt att genomföra olika marknadsföringsaktiviteter för att synliggöra verksamheten under 2022.

KULTURBRYGGANS STRUKTURBIDRAG

Har hjälpt Kinnekulle Tuftakademi med lönekostnader för projektledning och byggsamordning i samband med byggnationen av ateljén 2020-2022.

STIFTELSEN GUDRUN SJÖDÈN

Har bidragit till att det nu finns ett fullt utrustat kök i ateljéns boendedel, så att de som vill hyra ateljén för eget arbete och behöver övernatta kan göra det. Stiftelsen har även gjort det möjligt att köpa in ett antal elektriska tuftmaskiner för att kunna bredda kursverksamheten.